Fantastik

Hösten 2017 startar QueerNördarna upp mer verksamhet inriktad på fandoms och fantastik! Först ut är vår fandom-cirkel, senare under hösten kommer också en studiecirkel med fokus på att spelleda rollspel i fandoms.

Fandom-cirkeln

Älskar du också att prata om fantastik och queera berättelser? Då borde du vara intresserad av någon av QueerNördarnas fandom-cirkel

Vad? – Diskussionscirkel där vi pratar om TV-serier, filmer, böcker, serier med stora fandoms och i fantastikgenren. Självklart kommer vi ha stort fokus på queera berättelser, feministisk analys och allmänt nördande.

När? – Första träffen är på Queer and Nerdy #25, den 11/8, klockan 18:30. Sedan kommer vi ses varje Q&N framöver så länge det finns intresse!

Hur? – Kom som du är! Lyssna på de andra och dela med dig av dina nördigaste funderingar! Vi kommer att ha en cirkelledare/moderator på plats som ser till att alla får komma till tals.

Kontakt: erland.nylund (a) studieframjandet.se

Lär dig spelleda för fandoms!

Med start i november 2017 kommer föreningen QueerNördarna att anordna prova-på-rollspel som utspelar sig i kända fandoms och fantastiska världar. Det kan vara auroruppdrag i Harry Potters universa, interstellära äventyr med Tardis, uppdrag från Jedirådet eller upptåg i Equestria.

Tanken är att få fler att ta steget och spela rollspel för första gången genom att använda världar, konventioner och i en fall karaktärer som de redan är bekanta med. Rollspelen kommer att äga rum på bibliotek, fritidsgårdar, museum eller liknande som är intresserade av att bjuda in våra spelledare.

För att förbereda spelledare som är intresserade av att hålla korta rollspel inom etablerade fandoms kommer vi i höst hålla en studiecirkel! I cirkeln kommer vi att träffas fyra gånger och diskutera saker som hur en hanterar nybörjarspelare, hur ett bra one-off-äventyr är konstruerat, hur vi drar nytta av att spela i kända spelvärldar med mera.

Cirkeln bygger på utbyte av erfarenheter av diskussioner, men kommer att ha en bestämd plan för innehållet. Det kommer finnas tid för att börja förbereda ett eget scenario specialanpassat för ett fandom du själv väljer.

Datum: 5/9, 19/9, 3/10, 17/10

Tid: 18:00 – 21:00

Lokal: Brygghuset (sal kommer inom kort)

Kontakt: erland.nylund (a) studieframjandet.se

För anmälan, gå in HÄR och välj “Boka” till höger.