Paneler

Paneler

Alla panelen hålls i Sejdeln/Stopet i Brygghuset, norrtullsgatan 12

Torsdag 1/8 -2019

11.00 – Neurodiversity i queera & nördiga rum

Hur är det att vara nörd, queer och ha en NPF-diagnos? Vi kollar på tillgänglighet i de queera och nördiga rummen och frågar oss om det verkligen är en slump att många nördar även har NPF-diagnoser?

13.00 – Fantasti(s)k queera böcker

Författarsamtal och boktips tillsammans med Marcus Tallberg som är aktuell med boken Kraften och queernördarnas egna bok-tok Mio Thalén. Gillar du att prata om böcker? Eller behöver tips på queer-fantasy? Då är detta panelen för dig!

Marcus Tallberg -Entreprenören Marcus Tallberg är såväl författare som förläggare, föreläsare och inspiratör. Marcus engagerar sig specifikt i frågor som handlar om psykisk ohälsa, minoriteter, sexualitet och könsidentitet.

13.45 – #Stolt! (15 min)

Linnea Risinger -föreningsutvecklare på RFSL och redaktör för #Stolt, RFSLs lajvantologi, presenterar antologin och berättar om arbetet bakom den.

OBS! 15 min presentation! Ingen panel!

15.00 Allons-y!

Gänget bakom Doctor Who-konventet WhoLicious pratar representation i världens äldsta sci-fi-TV-serie.

17.00 – Bortom representation – vad går pengarna till?

Väldigt många företag deltar i Pride med regnbågsfärgat merchandise, men gör inga övriga insatser för rättvisearbete. Den här paneldebatten tittar på ett specifikt företag (Wizards of the Coast, som ägs av Hasbro) och lyfter fram skillnaderna på representationsarbete inom företagets produkter, och ekonomiskt arbete utanför produktionslinjen. Vad krävs för att ett företag ska kunna räknas som stöttande “på riktigt”?

18.00 –  Spel – Gaming för alla?

Vi pratar elektroniska spel, normer och att bryta mot normer. Vad har utvecklarna för ansvar att representera minoriteter? Och vem är det egentligen som bestämmer, spelarna eller skaparna?

Fredag 2/8 – 2019

11.00 – Speltecknisk inkludering

När man pratar om Queer-representation/inkludering i spel fokuserar ofta samtalen på narrativ, karaktärer och storyline men den tekniska biten då? Finns det inte även saker att tänka på och arbeta att göra när det kommer till utformningen av spelmekaniken? I den här panelen vill vi diskutera främst bordsrollspel och konsol-RPGs (men kanske även lajv och brädspel) och deras regelsystem, karaktärskapande, spelmekaniker och romance-options ur ett HBTQI+ inkluderande perspektiv.

13.00 – Vei

Djupdykning i en episk fantasyberättelse inspirerad av nordisk mytologi. Möt författaren bakom verket och få svar på alla dina frågor.
Sara Bergmark Elfgren -Författare som skriver allt från romaner till teaterpjäser och tevespel. Aktuell med bl.a. serieromanen Vei – bok 2, pocketutgåvan av Norra Latin, VR-spelet Ghost Giant och pjäsen Bortbytingen, som spelas på Dramaten.

14.00 – Femme Fatales

“An attractive and seductive woman, who will ultimately cause distress to a man who falles involved with her”. Vår panel undersöker fenomenet femme fatales, lite dåtid, lite nutid, och försöker även besvara frågan varför så många femme fatales är queera?

15.00 Not just queer but superqueer!

Vilka queera superhjältar finns i vår populärkultur? Och vilka superhjältar passar extra bra att läsa med queerglasögonen på? Detta och mycket mer diskuteras i denna panel där vi djupdyker ner bland superkrafter, hemliga identiteter och en väldans massa tights.

17.00 Normbrytande mode: jfashion och lolita

Funderar du på vad som egentligen är skillnaden mellan jfashion och lolita och vill lära dig mer? Hur är det att som queer person presentera sig high-femme? Vilka är de vanligaste fördomarna och hur tacklar en dessa? Lyssna på denna panel med passionerade queera klädfantaster, passar både redan inbitna och nyfikna nybörjare.

18.00 The Mischief Managers -bakom kanalen

De fyra grundmedlemmarna i youtube-gruppen The Mischief Managers identifierar alla med HBTQ+ på något sätt och de vill gärna att det ska synas i hur de tolkar Harry Potter i deras videor. Hur fungerar det då att driva en youtube-kanal som både ska underhålla och utbilda, och hur hinner en med allt annat i livet dessutom? Föreläsningen är på svenska. Robin, Mattias, Sara och Chris inleder med en kort föreläsning om The Mischief Managers historia och reflekterar kring de mer än 5 åren de tolkat Harry Potter tillsammans. Sedan finns även gott on tid för frågor, där publiken styr samtalet. Du kanske undrar om någon av de karaktärstolkningarna som kan ses i videorna, eller hur gruppen förhåller sig till författarens flitiga post-script tillägg? Accio alla frågor! Frågor på engelska välkomnas också!