QueerCon

QueerCon är ett konvent för nördiga hbtqi+ personer arrangerat av QueerNördarna och Studiefrämjandet Stockholms Län. På Queercon arrangeras bland annat spel och rollspel samt sociala mötesplatser digitalt via Discord såväl som paneler och föreläsningar via Twitch.

2020 vann QueerCon årets arrangemang på Sverokgalan, nu vill vi ha din hjälp att göra konventet ännu bättre i år!

QueerCon 2021 om överlevnad

Snart är det dags för QueerCon igen.
I år blir det mellan 5-7 augusti och igen helt digitalt.

Inne på vår discord så kommer det hållas rollspel och lajv och på twitch så kommer det gå att se olika paneler där vi diskuterar lite queert och nördigt.

Mer info om program, gäster och info kommer snart att postas på denna sida så se till att titta in ibland!

Om du vill hålla i en programpunkt så hittar du anmälan här.
För kontakt så kan du nå oss på queercon@queerandnerdy.se

QueerCon2020 ett digitalt konvent

Och så var QueerCon 2020 över.

Vi trodde inte att konventet QueerCon skulle bli av.

Men tack vare våra vänner på Studiefrämjandet Stockholms län så fick vi chansen att hålla konventet digitalt och för fjärde året i rad så blev det ändå av.

För att flytta allt online så höll vi alla rollspel, lajv och brädspel inne på vår discord som nu har växt till sig till en riktigt härlig samlingsplats.

Vi lyckades också få till rejält med paneler som vi streamade via Sverok TV’s twitchkanal. Vi hade flera fantastiska gäster och vi diskuterade allt ifrån cosplay till litterär analys av fantastik. 

Och nu i efterhand så tycker jag att vi kan känna oss stolta. På kort tid och med mycket arbete så lyckades vi få till ett konvent som var väl behövt i dessa tider.

Det känns kanske lite tråkigt att det nu är över. Fast som tur är så är vi här året runt och organiserar aktiviteter. Om du vill spela rollspel, jobba på cosplay eller delta i någon av våra bokcirklar så är du mer än välkommen. Vi finns här för att ge en plats åt alla queera nördar året runt.

Så för att runda av så är det som är kvar att tacka alla som fick det att bli av.

Vi vill tacka Studiefrämjandet Stockholms län och Sverok för all hjälp med organistionen av QueerCon. Vi vill också tacka Science Fiction Bokhandeln för donationen av gåvor till våra tävlingar och panelerna de hjälpte oss annordna.

Sist men inte minst så har vi alla våra fantastiska volontärer som gjorde allt jobb på konventet. Ni visade vad ni gick för och det hade inte varit möjligt utan er.

Tack för i år och vi hoppas på att anordna QueerCon igen nästa år!

QueerCon2019

Queercon 2019 drog till sig hela 210 besökare! 2 härliga dagar med spelande och paneler blev det. Vi vill tacka alla som gjorde det möjligt, våra npc:er, arrangörsgruppen och våra fantastiska utställare som Bläckfisk förlag och Fubar Games. Det hade inte varit möjligt utan er!

 

QueerCon2018

Tack för i år!

QueerCon 2018 blev en stor succé! Det blev 2 dagar av spel, paneler och annat nördigt, allt med ett queert fokus! QueerCon 2018 hade 270 besökare, där mer än hälften var unga. Vi i arrangörsgruppen vill tacka alla som hjälpte till att göra QueerCon 2018 möjligt!

Om QueerCon!

QueerCon är ett tvådagars konvent som arrangeras av föreningen QueerNördarna under Stockholm Pride. Konventets fokus är på hbtqi och spelhobbyn – vilket inkluderar allt från fantastik, brädspel, rollspel, digitala spel, lajv och cosplay ur ett queert perspektiv. Det innebär allt från olika spel till paneler, föreläsningar och diskussioner för att kunna lyfta hbtqi-frågor inom spelhobbyn.

Konventet är riktat till hbtqia+ personer men också för alla allierade.

QueerCon 2018 ägde rum den 2–3  augusti, alltså torsdagen och fredagen under pride-veckan. Konventet arrangeras med stöd från Sverok Stockholm, Bryggarsalen och Studiefrämjandet.

 

Hur får jag veta mer?

Har du frågor? Maila till queercon@queerandnerdy.se

Följ även QueerCon på Facebook, för att alltid hålla dig uppdaterad!