QueerCon

QueerCon2020 ett digitalt konvent

QueerCon är ett spelkonvent med fokus på HBTQIA+ som arrangeras av föreningen QueerNördarna. Eftersom situationen är lite speciell i år så kommer konventet att hållas via discord och twitch och kommer att plats den 30:e Juli till den 1:a Augusti.

Via vår discord så kommer vi hålla rollspel, brädspel och andra roliga aktiviter i många former.

Via twitch så kommer vi att streama paneler, visa cosplays och ibland bara ha lite skönt häng och frågestunder med oss på queernördarna.

Mer info kommer snart.

QueerCon2019

QueerCon är ett spelkonvent med fokus på HBTQIA+ som arrangeras av föreningen QueerNördarna i samband med Stockholm Pride. Här kan alla Nördar på Pride komma och träffa andra nördar och spela brädspel, kortspel, rollspel!
Konventet är till för HBTQIA+ personer men också för alla allierade. DU är välkommen!

Aktivitets-schema för konventet kan du hitta här.

Paneler

I år kommer du få träffa The Mischief Managers, Sara Bergmark, Marcus Tallberg, Gabrielle De Bourg, Jenny Preinitz, Bitte Andersson, Wholicious, Emil Åkerö, Sei Håård, Mio Thalén med flera i olika paneler som handlar om att vara nörd & queer med NPF diagnos, superhjältar, queerböcker, Harry potter m.m. Mer detaljerat schema hittar du här.

Rollspel och lajv

Scheman och anmälan hittar du här.

Vi kommer även återuppliva det populära caféet samt ha brädspelsbibliotek att låna brädspel från för att spela på plats.

Det kommer även ske andra aktiviteter, så som Magic: The Gathering-rum och pysselhörna och vi kommer även ha Tallbergs förlag på plats!

Vad kostar det?

Är du inte medlem i QueerNördarna och är över 26 kostar det 100 SEK.
Är du medlem i QueerNördarna och är över 25 kostar det 50 SEK.
Alla som är 25 år och under kommer in gratis!

Betalar gör du på plats på konventet!

Konventet arrangeras i samarbete med Sverok Stockholm-Gotland, Studiefrämjandet och Bryggarsalen.

QueerCon2018

Tack för i år!

QueerCon 2018 blev en stor succé! Det blev 2 dagar av spel, paneler och annat nördigt, allt med ett queert fokus! QueerCon 2018 hade 270 besökare, där mer än hälften var unga. Vi i arrangörsgruppen vill tacka alla som hjälpte till att göra QueerCon 2018 möjligt!

Om QueerCon!

QueerCon är ett tvådagars konvent som arrangeras av föreningen QueerNördarna under Stockholm Pride. Konventets fokus är på hbtqi och spelhobbyn – vilket inkluderar allt från fantastik, brädspel, rollspel, digitala spel, lajv och cosplay ur ett queert perspektiv. Det innebär allt från olika spel till paneler, föreläsningar och diskussioner för att kunna lyfta hbtqi-frågor inom spelhobbyn.

Konventet är riktat till hbtqia+ personer men också för alla allierade.

QueerCon 2018 ägde rum den 2–3  augusti, alltså torsdagen och fredagen under pride-veckan. Konventet arrangeras med stöd från Sverok Stockholm, Bryggarsalen och Studiefrämjandet.

 

Hur får jag veta mer?

Har du frågor? Maila till queercon@queerandnerdy.se

Följ även QueerCon på Facebook, för att alltid hålla dig uppdaterad!