QueerCon 2021

QueerCon 2021 närmar sig snabbt och nu har flera av pusselbitarna börjat hamna på plats! Här kan ni se några utdrag av alla aktiviteter och gäster vi har planerat för i år!

Bury your queers revisited

Tropen bury your queers är något som har funnits runt länge och diskuterats på många plan. På senaste så har många mediaskapare börjat lyssna på sin queera publik och gjort ansträngingar för att bygga bort detta som en trope. Men har verkligen alla mediaskapare förstått grejen med bury your queers? Vad innebär egentligen begreppet och hur passar det in i dagens medialandskap. Lyssna in på QueerNördarna när vi diskuterar och dekonstruerar bury your queers i dagens medialandskap.

Deltagare:
Gabrielle de Bourg
Karin Tidbeck

Cosfeud, the gameshow

Vad skulle hända om din favoritkaraktär hamnade i en extravagant gameshow. Ingen ställde frågan men nu har vi svaret! Se cosplay tävla mot varandra i rollen som sina karaktärer i denna extravaganta gameshow!

 

Queerbait vs subtext

Queerbaiting är ett utryck som fortfarande är relativt nytt men blivit brett omdiskuterat. Queer subtext som länge varit normen är något som är väldigt nära relaterat till queerbaiting och i dagens samhälle blir det svårare och svårare att skilja på dessa. Men vad är egentligen queerbaiting och när går något från att vara subtext till queerbaiting? Går det fortfarande i dagens samhälle att ha queer subtext i media eller är den tiden förbi? Vi tänker i denna panel försöka reda ut lite vad begreppet queerbaiting faktiskt innebär och hur den relaterar till dagens medialandskap samt se på hur subtext förhåller sig queerbait men även sin egen historia. Det kommer klart också diskuteras mycket queer media genom tiderna.

Queer i nördiga utrymmen och glädjen i att hitta andra som dig

Lyssna på denna panel från QueerNördarna om att utforska likheterna mellan våran nördighet och våran queerhet. En diskussion om att identitetsökande och kopplingen till nördighet och glädjen i att hitta andra som du! Vad är likheterna mellan delade intressen eller fandoms med queera identiteter? Och varför är det viktigt att skapa safe spaces?