Pride

Mellan 27 juli – 5 augusti är det dags för Stockholm Pride! Extra kul i år är även att Sverige även värd för Europride. Under Stockholm Pride kommer QueerNördarna, ihop med Sverok Stockholm-Gotland, Studiefrämjandet och Sverok – Spelhobbyförbundet (Proud & Nerdy) att arrangera flera aktiviteter under hela den veckan, från spelträffar, till panelsamtal, ett konvent och självklart även att deltagande i paraden.

Fredag 27 juli:

Queer & Nerdy #52 – Pride-pepp!

Tid: 18:00 – 0:00, Unga QueerNördar 15:00 – 18:00

Plats: Sverok Stockholm-Gotland

Adress: Lidnersgatan 10

T-bana: Kristineberg

Peppa inför Pride på en av QueerNördarnas Queer & Nerdy-träffar. Träffa queera nördar, spela spel och peppa inför hela veckan! Mellan 15:00 – 18:00 är det ungdomsträff för dig under 26.

Måndag 30 juli:

EuroPride House: Varför måste hbtqi-världen bli nördigare?

Tid: 14:00 – 14:45

Plats: Kulturhuset, Plattanrummet

Adress: Sergels Torg

T-bana: T-centralen

Ett samtal om att bära identiteten som nörd och queer och hur det kan finnas en uppdelning mellan dem och vilket du kan presentera sig i olika sammanhang. Finns det en förväntan på att ha en viss kulturell smak du som hbtqi-person och att gilla genreverk och spel kan kännas som ofint? Moderator är Linnea Risinger. Paneldeltagare är: Gabrielle de Bourg, Maria Sjöberg, Tom Summanen, och Signe Krantz.

Pride-brädspelskväll på Alphaspel

Plats: Alphaspel

Adress: Sparbanksvägen 14

T-bana: Hägerstensåsen

Kom på en mysig brädspelskväll i regnbågens tecken på Alphaspel. Passa på att fira Europride med att spela lite Eurogames.

Tisdag 31 juli

Queer Spaces in Gaming – Pride with DICE and Sverok

Plats: DICE huvudkontor

Adress: Södermalmsallén 36

T-bana: Medborgarplatsen

Sverok, DICE och Studiefrämjandet bjuder på föreläsningar och panelsamtal som behandlar HBTQ-frågor i dataspel, dataspelsbranschen och i dataspelscommunityt.

Du behöver föranmäla dig till detta event. Föranmäl dig här.

Onsdag 1 augusti:

Pridedag på Science Fiction Bokhandeln

Plats: Science Fiction Bokhandeln
Adress: Västerlånggatan 48

T-bana: Gamla Stan

En Pride-special på Science Fiction Bokhandeln, där QueerNördarna kommer att hålla i queera fantastikcirklar, brädspel och Rollspelsfrämjandet är på plats för att prata om queera rollspel och på kvällen blir det ett samtal med QueerNördarnas ordförande Gabrielle de Bourg och författarna Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren om att skriva queera karaktärer i olika medier.

Torsdag 2 och fredag 3 augusti

QueerCon 2018

Plats: Brygghuset

Adress: Norrtullsgatan 12N

T-bana: Odenplan

Sveriges queeraste konvent är tillbaks för i år! Konventets fokus är på hbtqi och spelhobbyn – vilket inkluderar allt från fantastik, brädspel, rollspel, digitala spel, lajv och cosplay ur ett queert perspektiv. Det innebär allt från olika spel till paneler, föreläsningar och diskussioner för att kunna lyfta hbtqi-frågor inom spelhobbyn och såklart massor av spel!

Lördag 4 augusti

Proud & Nerdy i Stockholm Pride Parade

Plats: Norr Mälarstrand

T-bana: Fridhemsplan

För alla nördar i paraden! Tillsammans går vi för en öppen spelhobby, för mångfald och en spelvärld utan begränsningar.